Turer og aktiviteter


Vi tilbyr følgende tur- og aktivitetsalternativer i hele vintersesongen. For å reservere en tur vennligst kontakt oss.

Alpint og snowboarding:
SarvesAlta Resort ligger vakkert til med utsikt over altafjorden, fjellene og dalene rundt Alta. Hos oss kan du nyte snø og vinter under nordlys og fargespillet på den arktiske himmelen. Anlegget er en koselig og familievennlig vinterpark som passer for alle uansett alder og aktivitetsnivå. Vi har nedfarter i alle vanskelighetsgrader og snowpark med hopp og rails for de som ønsker ekstra utfordring.I kafeen serverer vi smakfull hjemmelaget mat og drikke.

Snowtubing:
Sett utfor bakken på en av våres snow-tubes! En opplevelse som er perfekt for familien og folk som ønsker å boltre seg i snøen.

Truger:
Om du ikke ønsker å stå på ski leier vi ut truger. Du kan gå ut i skogen på egenhånd eller være med på en av våre turer med guide.

Trugetur med guide:
Guiden vi ta deg med ut i furuskogen utenfor kafeen. Underveis vil guiden fortelle deg om dyrene som bor i skogen. Det er også lagt inn en pause med varm sjokolade.

Trugetur med zipline:
Vår mest fartsfylte opplevelse. På denne turen vil guiden ta deg med gjennom furuskogen og oppover fjellet, på truger og med zipline. Turen går til et utsiktspunkt i skogen hvor de blir fortalt historier og servert varm sjokolade rundt bålet. Turen avsluttes med speedy zipline ned til utgangspunktet. Speedy zipline er 207 meter lang og har en fart på 50 – 60 km/t.

Sparketur:
Sparkstøtting var tidligere et typisk norsk fremkomstmiddel på vinterveier. Denne ble bruk både til transport og for moro. Hos oss har vi koselige vinterveier med godt sparkeføre.

Fat Bike:
Er du glad i å sykle? Hva med å leie en fatbike? Det går helt fint å ta heisen opp og sykle ned alpintraseene i lag med alpinistene. Kreves gode ferdigheter på sykkel.

Vi har laget en spennende sykkelløype gjennom skogen. Flott naturopplevelse og artig sykkeltur. Løypa går i flatt terreng så den er enkel nok for de fleste men gir også utfordring om du ønsker det.

Båltur under arktisk himmel:
Vi tar deg med til toppen av anlegget hvor utsikten er ubeskrivelig og stillheten omslutter oss. Vårt eneste selskap er dyrene som bor her, kanskje møter vi på noen av dem eller ser spor etter at de har vært ute på vandring. Transport opp er med snøskuter eller tråkkemaskin med slede. På toppen tenner vi bål, ligger på reinskinn og hører historier om nordlys og lager ekte bålmat. Om det blir kaldt har vi ei koselig hytte som vi kan varme oss i. Når det er på tide å avslutte setter vi oss på rumpa og aker ned.

Tråkkemaskin og slede:
Nå har du mulighet til å få et innblikk i hvordan vi preparerer nedfartene våre om vinteren. Med slede og tråkkemaskin drar vi gjennom vinterlandskapet opp mot toppen av anlegget. Utsikten på toppen er ubeskrivelig. Herfra ser du Altafjorden, fjellene og dalene som omkranser byen og Alta by. Her får du se på nært hold hvordan traseene tråkkes og du får mulighet til å tegne dagens første spor ned.